onsdag den 10. juni 2009

Lidt til mig selv

Er da ikke for meget at forlange, når jeg tænker på hvor meget mine børn bliver klædt på med nyt tøj hele tiden. Efter jeg har fået børn er det sjovt nok altid dem der får tøj. Enten i form af at jeg syr noget eller jeg finder noget som de jo bare ikke kan undvære(måske er det mest moren der ikke kan undvære) og så er jeg jo nød til at købe det. Det er da til at forstå og det passer jo lige til... det og det man har hjemme i skabet.
Det kan også være jeg går forbi en stofbutik og ser noget lækkert stof og lige så snart jeg ser det har jeg allerede gjort mig de første tanker om hvad der kan syes af det.
Nogen gange syer jeg det med det samme og andre gange kan der gå måneder, ja nogen gange år før jeg så finder det helt rigtige at sy af stoffet. Skørt ikk!!.
Stoffet har jeg i hænderne mange gange og nyder at se og røre på det og er stadig helt glad over at jeg købte det og så en dag tar fanden fat i mig og så bliver der kreeret,syet og kræset om detaljerne. Lidt mærkelig har man vel lov at være.
Nå men pointen er, at det er yderst sjældent, at jeg syr noget til mig selv, ja jeg tror det er flere år siden, men nu fik jeg taget mig sammen og fik langt om længe syet mig et par Liberty bukser og et par haremsbukser/berberbukser.
Det er nok ikke verdens bedste billeder, da de er taget mens jeg står oppe på toilettet og fotograferer ind i spejlet. Det var lige det eneste jeg kunne hitte på ,når der nu ikke var andre hjemme til at tage billeder af mig.
Selve buksen er syet op i Liberty Enfield og har nogle skønne brændte farver men stadig tilpas sommerfarver, koral, oliven, beige og gråblå og er købt her. http://www.shaukat.co.uk/index.asp Mønstret på selve stoffet er lidt abstrakt og så er de fantastiske at have på. Stoffet falder florlet. Selve mønsteret et fra onion model 4022 http://www.onion.dk/ som er en kortmodel som jeg blot har forlænget. Linningen til mønsteret er tænkt som rib, her har jeg blot valgt at tilpasse linningen buksens omkreds istedet. Jeg har også sat en elastik i livet, da jeg synes buksen sidder pænere. men det er jo en smags sag. Linningen er syet i Liberty pelagia og er en skøn kontrast til det andet stof.

Siden jeg blev færdige med dem har de hængt på mig, så det ender nok med at jeg må sy nogle flere i andre liberty stoffer inden så længe.
Nå men får et par indlæg siden beskrev jeg det her med trendsætterne og så alle os andre der følger med. Jeg har længe syntes at de her harems-/berberbukser var lidt spøjse. Jeg har for et par måneder siden syet et par som jeg i første omgang var tænkt til mig selv, men da jeg så fik dem på var de alligevel lidt for sjove. Sidst de var på mode var jo i 80'erne, dengang kaldte man dem vist for gulerodsbukser og jeg havde et par i gulerodsfarvet jersey.
Stoffet er nu ellers helt skønt og købt i en af min ynglings stofbutikker som ligger oppe ved vores sommerhus i Gilleleje. En butik jeg besøger hver weekend i sommer halvåret og bliver helt høj af at se hendes stoffer.
Pigen som har butikken er fænemonal til at finde smukke stoffer og her faldt jeg over stoffet.
Det er en bomuldskvalitet med helt smalle striber i beige og marineblå. måske der også er en smule hør i også.
Nu har bukserne hængt inde på mit atelier i et pænt stykke tid og da jeg så var ved at rydde op på tøjstativet fandt jeg dem alligevel frem. Da jeg fik dem på idag synes jeg nu at de måske er meget smarte. Ihvertfald har jeg dem på idag og måske jeg kan vænne mig til dem. Det må tiden vise.Modellen er fra onion 0004 speciel mønster http://www.onion.dk/
Skønt er det at have 2 par nye bukser at vælge imellem og jeg synes jeg har fået fornyet tøjskabet. Herligt.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails