onsdag den 27. maj 2009

Rom blev ikke bygget på en dag.

Vi har nu haft vores sommerhus en del år nu og først nu fået taget os sammen til at få lavet en ny terrasse.
Terrassen som den har set ud siden 1967, hvor huset blev bygget havde efterhånden set bedre dage. Fliserne var nogle gamle betonfliser som gennem årene havde fået pletter fra maling og meget andet. Samtidig var den ikke særlig stor og man havde svært ved at møblere den, for når først havemøblerne stod på den, skulle man nærmest gå sidelæns for at komme rundt. Ikke særlig hensigtsmæssig og total uhandigt. Her er et billede af den inden vi gik igang med projekt ny terrasse.
Jens har brugt rigtig mange timer og papir på at projektere den, så han var sikker på hvordan den skulle se ud. I den retning er jeg total en nørd, jeg har bare en ide' i min lille hjerne at sådan og sådan skal den se ud og sådan vil jeg have den. Jeg tænker overhovedet ikke altid på hvad der kan lade sig gøre. Men det gør Jens heldigvis, så jeg har fuldstændigt overladt projektet til ham. Heldigvis for det har han bare styr på.
Imens nurser jeg lidt for ham og leger med ungerne.
Her i kristi himmelfarts ferien havde vi jo hele 4 dage til at komme igang og sikken der blev knoklet.
Først blev de gamle fliser fjernet og det er altså hårdt og tungt arbejde, selv for en stor og stærk mand.Dernæst blev der gravet huller og støbt betonklodser som skulle i jorden. Jens var så smart at støbe betonnet i nogle plastspande og i midten af betonnet placerede han nogle jern holdere.
Da betonnen var tør kunne han nemt få dem ud af spandene og stille klodsen i jorden men havde han brug for undervejs ligge at flytte på betonklodsen kunne han nemt det. havde han støbt direkte i jorden og betonnet var størknet kunne han jo ikke bare flytte det et par millimeter.
Tanken med terrassen er at den skal gå hele vejen rundt om huset nærmet et L, så vi nu får masser af plads og samtidig bliver den hævet ca en meter fra jorden så den kommer i niveau med huset.
Det bliver så skønt når den er færdig, så kan man stå oppe på terrassen og se ud over haven.
Heldigvis havde Jens allieret sig med en hjælper. Får det kan godt være lidt hårdt og man bliver altså noget træt i kroppen af at slæbe, save og skrue. Samtidig er det også rart at når man selv bliver træt er der en som måske stadig har de kræfter man ikke selv lige har. Nå spøg til side. Villas synes selvfølgélig, at det var rigtig sjovt at hjælpe sin far selv om han nok mere var i vejen end til gavn. Men sød var han og ikke til at stå for. Victor havde en af sine legekammerater på besøg. Det var helt fantastisk, der blev virkelig leget igennem. Der blev spillet fodbold, bygget huler inde som ude og så blev der tegnet. For et par år siden fik jeg en papir rulle af min bror. Der er vel 100 meter hvidt papir på ca 1 meters bredde.

Og her tegnede drengene til den helt store guld medalje. Victor havde taget sine Mcqueen blier med og til dem tegnede Victor og Aksel racer baner , guldmedaljer forhindringer på banen og meget mere.Villas ville jo også gerne være med når de store drenge tegnede men de var jo ikke spcilet interesseret i at få deres flotte tegning ødelagt med kruseduller, så vi måtte hurtig lave en nødløsning som gik ud på at Villas fik sit eget papir og så måtte drengene på skift tegne med ham på hans papir så hans opmærksomhed blev flyttet.
For ellers så er han ret hurtig til at finde på narrestreger ham den lille Villas og han ved udemærket godt når han er igang med noget som ikker huer moren.
Som her hvor han har sat sig på glasbordet selv om han ikke må. det er jo vældig sjovt og så kan han jo ikke andet end bare at skraldgrine af sin mor.
nå men pinken byder på endnu en arbejdsweekend i sommerlandet og en dag så blev rom jo færdigbygget.
Uhh jeg glæder mig(o:

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails