mandag den 1. august 2011

Ryste ribs

Jeg har i min forgangne uge i sommerhuset opdaget noget nyt. Eller næsten nyt. Vi har en del ribsbuske i vores have, men jeg har aldrig gjort brug af dem. Faktisk fandt jeg først ud af vi havde dem for 2 år siden, da Villas kom ind i stuen og var rød i hele hovedet. Først troede jeg, at han havde slået sig og spurgte Victor hvad der dog var sket. Ikk noget, lød svaret. Villas har bare spist bærrene på buskene i haven. Først blev jeg hunderæd, for tænk hvis de var giftige løb tankerne igennem hovedet på mig. Men jeg kunne ånde lettet op og Villas kunne glas spise videre af alle de her himmelske bær.
Der har de så stået indtil min mors kæreste fortalte mig, at jeg kunne lave rysteribs af dem. Meget enkelt og meget sundt( alt efter hvor meget sukker man hælder over dem)
Det skal du bruge:
Ribs ca ½ kg.
Sukker.
Skyl bærrene i koldt vand. Fjern stilkene og drys sukker over. Jeg brugte ca. 3-4 spise skefulde. Men det er bare at smage sig frem. Stil dem eventuelt i køleskabet nogle timer så ribsne begynder at trække.


Jeg spiste dem som de var og dagen efter brugte jeg dem på min drænet yougurt.
De er også gode med vanilie is.
Jeg har ihvertfald lært at rysteribs er lige så dansk og sommerligt som agurkesalat.
Bon appetit

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails